Toroczkai szerint Magyarországnak hosszú távon ki kell majd lépnie a NATO-ból

2023. március 15. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk eseményén az utolsó felszólaló Toroczkai László, a párt elnöke volt. Ő is a politikai foglyokkal kezdte, szerinte Budaházy ilyen, ezért szabadon kellene engedni. Szintén felemlegette a székely terroristaper vádlottjait, Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt, akik „becsületes magyar hazafiak”, mégis a román bűnözők közé zárták őket a börtönben. Szerinte értük senki nem szólalt fel nemzetközi fórumokon, miközben nyugati politikusok kurd terroristákat tartanak szabadságharcosnak. Ezt azért tartja különösen felháborítónak, mert közben „Budapest utcáin agresszív antifák járnak-kelnek szabadon”.

Toroczkai László – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Toroczkai László – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Toroczkai a 48-as forradalom politikai átalakulásáról is beszélt, szerinte ez egy részben szabadkőműves eszméket követő forradalomból egy nemzeti szabadságharccá vált. Toroczkai szerint az európai politikusoknak az Északi Áramlatot felrobbantó ukrán terroristák megbüntetéséről kellene beszélniük. Erről szerinte a nyilvánosságban nem beszélnek, pedig világos, hogy a robbantást az amerikaiak szervezték. A felelősséggel kapcsolatban Toroczkai burkoltan zsidózott is egy jót, Anne Applebaum amerikai történész nevében a Baum-ot kétszer, külön megismételve. A hallgatóság láthatóan értette a célzást.

Toroczkai szerint a NATO keleti bővítése veszély lenne Magyarországra, de a Fidesz-KDNP-vel szemben „a Mi Hazánk frakciójában erről nincs vita”. Ezért fognak Finnország és Svédország csatlakozása ellen szavazni. Szerinte Magyarországnak hosszú távon ki kell lépnie a NATO-ból. Ez viszont csak akkor lesz realitás, ha megerősítik a magyar hadsereget, mert az most még nagyon gyenge. A cél egy olyan semleges státusz lenne, amilyenben Ausztria van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!