Párbeszéd: A mai világ forradalmárjait úgy hívják, zöldek

2023. március 15. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

A mai világ forradalmárjait úgy hívják, hogy zöldek, mert ma a zöldek kívánnak békét, szabadságot, egyetértést, és persze zöld Magyarországot – mondta a nemzeti ünnepre készült videójában a Párbeszéd társelnöke. Tordai Bence arról beszélt, hogy március 15. időtálló ünnep, mert alapvető eszmékről szól, szabadságról, egyenlőségről és testvériségről.

Tordai hangsúlyozta, a zöldek a kezdetektől elkötelezett pacifisták, vagyis békepártiak. Úgy fogalmazott: ma Magyarországon azt kellene mindenkinek megértenie, hogy nem akkor vagyunk békepártiak, ha „magára hagyjuk a megtámadottat és tapsolunk az agresszornak”, hanem akkor, ha segítjük az áldozatot és megteremtjük a méltányos béke feltételeit. Hozzátette,

„Kossuth és Petőfi forog a sírjában, amikor a magyar miniszterelnök azt az orosz autokráciát szolgálja ki, amely 1849-ben a magyar szabadságharcot is leverte”.

Hangsúlyozta, hogy a zöld politika alapja a részvételi demokrácia, a márciusi ifjak pedig éppen azt követelték, hogy mindenki egyaránt részt vehessen a társadalmi folyamatok alakításában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!