Eloltották a nádastüzet Fertőrákosnál

2023. március 15. – 07:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 15:45-kor: Eloltották a lángokat a tűzoltók Fertőrákos külterületén, ahol nagy területen, mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő tó partján – közölte a katasztrófavédelem.

Többhektáros területen ég a nádas Győr-Moson-Sopron megyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében – írja a katasztrófavédelem honlapja.

Olvasóink információi szerint a lángok fényeit húsz kilométerről is lehet látni.

Az ORF szerint a tűz az osztrák oldalon keletkezett, majd a viharos szél miatt átterjedt a magyar oldalra is. Fennállt a veszély, hogy a tűz eléri a fertőmeggyesi hulladéklerakót, de ezt sikerült megakadályoznia a helyi önkéntes tűzoltóknak.

A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, valamint a még nem lángoló területet locsolják át.

Rövid időn belül ez már a második tűzeset a Fertő tó környékén, írja az ORF. Március elején Sásony/Winden am See környékén égett nagy területen a nádas. Akkor a katonaság és a belügyminisztérium helikopterei is részt vettek az oltásban.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem sokkal dél után a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a lángokat – írja az MTI szerda délután.

Az egységek a terület egyik oldalán a még nem égő területet védték, míg a meggyulladt részen „támadó és védő vízsugarakkal”, kéziszerszámokkal dolgoztak. Jelenleg is folytatják a munkálatokat – írták kora délután.

Közölték azt is, hogy a tűz mintegy két és fél négyzetkilométernyi területet érintett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!