Betlehemes, szovjetfilmes jelenetek Kiskőrösön

2023. március 15. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes mélyen búgó hangjára négy fiatal ment ki Petőfi szülőházából, hogy megpillantsák ők is saját szemeikkel azt, mi történik a színpadon. A Hallelujah-dallamok frissen csengő kulturális simogatása után az ifjoncok a Himnuszt szavalták sajátos hangsúllyal, amire megjelentek paraszt- és mindenféle más magyar viseletben emberek a színpad mellett.

Az előadás koncepciója szerint ezután a kokárdás ifjak integettek a parasztviseleteseknek szép, lassú, szovjetfilmes integetéssel. Ezután a beöltözött emberek nem a színpadot célozták ám meg (mint korábban az ifjak), hanem elkezdtek bekukkantgatni a szülőházba, egy kis karácsonyi betlehemezés hangulatát hozva közénk március 15-re. Ki tudja, mit kerestek a házban, az is lehet, hogy Orbán Viktort, aki 3-kor mond majd beszédet. De a HírTV által élőzőtt előadás alapján az is valószínű, hogy a fiatal Petőfit próbálják meglesni.

Fotó: Facebook / HírTV
Fotó: Facebook / HírTV

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az esemény folytatódott, a parasztviseletesek úgy megörültek a felnarrált történetnek, hogy táncra perdültek és kerekeket kezdtek körbe-körbe gurítani. Elképesztő a hangulat, az biztos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!