Karácsony: Még nem tettünk eleget a szabadságért

2023. március 15. – 17:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Szabadságszerető magyarok, sziasztok!” – köszöntötte Karácsony Gergely az úgynevezett „Szabadságmenet” résztvevőit. A főpolgármester szerint tavaly is a tavaszban reménykedtek ilyenkor, „és hát ez lett belőle”. De azért szerinte reménynek mindig kell lennie, mert a tél egyszer véget ér.

Karácsony ezután megemlítette, hogy Orbán Viktor levonult Kiskőrösre: szerinte szerint Petőfi is ámulna, hogy életre kelt a „helység kalapácsa”.

Karácsony szerint „nem tettünk eleget még a szabadságunkért”, ha még mindig van ok félni. De azért most sem kérnek a magyarok „az új orosz cárból”. A sok pávatánc és a fejvesztett hintapolitika a történelem rossz oldalára sodorja megint a magyarokat, mondta a főpolgármester, de annak, aki ma kokárdát hord, annak ki kell mondania, hogy „szabadságot és békét Ukrajnának, Magyarországnak és minden népnek”.

Karácsony Gergely – Fotó: Bődey János / Telex
Karácsony Gergely – Fotó: Bődey János / Telex

Ezután arról beszélt, hogy mióta megnyerte a 2019-es főpolgármester-választást, azon dolgozik, hogy Budapest olyan város legyen, ami sokszínű, amelyik ahhoz ragaszkodik, hogy a család az család, és hogy Budapest köztársaság legyen. Karácsony szerint a köztársaság ott van az orvosoknál, pedagógusoknál, helyi civilekben, akik például az akkumulátorgyártás ellen tiltakoznak, és a köztársaság egyre kevésbé zajlik pártpolitikai szinten.

A főpolgármester jövőre ugyanitt akar találkozni az emberekkel, csak legyenek kicsivel többen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!