A budapesti antifasiszta támadások gyanúsítottjait tartóztatták le Németországban

2023. március 15. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jénában és Lipcsében olyan antifasisztákat tartóztattak le a német hatóságok, akiket a budapesti rendőrség körözött a februárban a fővárosban történt, kitörés napi támadások miatt – írja a Bild.

A lap információi szerint a 21 éves Emilie D-t, és a szintén 21 éves Moritz S-t tartóztatták le a német városokban. A Bild úgy tudja, hogy a támadásokat öt német és egy olasz fiatal követte el. Közülök négyet, és egy ügyhöz köthető 42 éves magyar állampolgárt őrizetbe vettek a német hatóságok.

Georg Maier belügyminiszter azt nyilatkozta a Bildnek, hogy a letartóztatások világossá teszik, hogy a hatóságok következetesen lépnek fel minden olyan bűncselekmény, ellen, amelyeket feltehetően baloldali szélsőségesek követnek el.

A magyar rendőrség négy támadásról számolt be a kitörés napi eseményekhez kapcsolódóan. Az első eset február 9-én történt a Fővám téren, itt három lengyel állampolgárt, járókelőt váratlanul megtámadta 7-8 fő, és különböző eszközökkel, többek között viperával ütlegelni kezdték őket. Az elkövetők elfutottak, a járókelők közül többeknek is csontja tört. Február 10-én Gazdagréten egy nyolc fős csoport támadott meg egy military ruházatban lévő férfit. Itt is viperával támadtak, és gázspray-vel is lefújták őt. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Még ezen a napon éjszaka egy magyar párt is megtámadtak az V. kerületi Bank utcában, itt egy ötfős bandáról volt szó. Az egyik járókelő súlyos sérüléseket szenvedett. Másnap, február 11-én reggel a Mikó utcában is megtámadtak járókelőket. Ez volt a negyedik támadás. Az áldozatokat nem rabolták ki, csak ütötték, rúgták őket.

Ugyanebben az időszakban szélsőjobboldaliak is megvertek ismeretleneket. Ezekről az esetekről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!