15 éves fiú fenyegette robbantással háromszor is a zalaegerszegi iskolákat

2023. március 14. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

A zalaegerszegi rendőrség február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt az akkor még ismeretlen elkövető ellen, aki egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, mellyel a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószer-kereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek, írja a rendőrség. Február elején hét oktatási intézmény kapott fenyegető levelet.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves kamasz fiút, az egyik érintett iskola tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Mint a Police.hu hírében írják, azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár ötévi szabadságvesztésre is számíthatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!