Bombariadó miatt hét zalaegerszegi iskolához vonult ki a rendőrség

2023. február 7. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó miatt vonultak ki a rendőrök kedden hét zalaegerszegi iskolához, miután reggel a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz email érkezett arról, hogy az intézményekben bomba van – közölte a zalaegerszegi rendőrség sajtóügyeletese a Telex kérdésére. Az épületeket szakképzett bombakutatókkal és robbanószer-kereső kutyákkal vizsgálták át, de egyik épületben sem találtak gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet.

Korábban a Frisshírek.hu azt írta, hogy a bombariadóban érintett iskolák között van a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Zrínyi Miklós Gimnázium, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Dózsa György Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is.

Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én – Fotó: Katona Tibor / MTI
Rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én – Fotó: Katona Tibor / MTI

A Frisshírek.hu az egyik érintett diáktól úgy tudja, több városi iskolába is fenyegető email érkezett, amiben az állt, hogy „Robban a bomba!”, majd a diákokat kiterelték az udvarra. A diák szerint azt mondták nekik, hogy menjenek haza, de többen az épületben hagyták táskáikat, telefonjaikat.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben nyomozást indított.

Kedd délután a Zalaegerszegi Tankerületi Központ azt közölte, hogy kedden 8 órakor a tankerülethez tartozó öt intézmény, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény email üzenetet kapott, melyben az állt, hogy: „Van egy bomba az iskolában”. Ezután a Tankerületi Központ, valamint az érintett intézmények vezetői is bejelentést tettek a rendőrségre.

„A tankerületi igazgató elrendelte az intézmények kiürítését, valamint egyidejűleg felvette a kapcsolatot a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetőjével. A rendőrség munkatársai az épületeket átvizsgálták, nem találtak bombát. A tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar), a tankerület meleg teát osztott a gyermekeknek. Az érintett iskolákban 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend” -írták.

Ha Ön vagy gyermeke érintett a bombariadóban, ossza meg velünk tapasztalatait az ugyelet@telex.hu email címen!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!