Redőnyöket szaggatott, bútorokat hajigált ki az ablakon, és halálos fenyegetésekkel terrorizálta környezetét

2023. március 13. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint egy kecskeméti férfi 2021. május 14-én estefelé megjelent volt nevelt lánya – az ügy egyik sértettje – házánál, ahol leszaggatta az utcai ablakok redőnyeit, betörte az ablaküvegeket, majd a lakóházba bejutva „Megöllek benneteket! Elvágom a nyakatokat!” felkiáltással összetörte a berendezési tárgyakat, kiszakította az internetkábelt, megrongálta az elektromos hálózatot. Miután a rendőrök kiszálltak a helyszínre, a férfi még aznap éjjel visszament a nő házához, és a még ép redőnyöket tovább szaggatta, újabb ablaküvegeket tört be, végül a lakásba is be akart mászni, amit a sértett akadályozott meg. A vádlott néhány hónappal később, 2021. december 27-én este ismét megjelent a háznál, és egy husánggal ismét betörte az utcai ablakokat. A vádlott ezután különböző telefonszámokról rendszeresen hívogatta a nőt.

A férfi mással sem volt kíméletes a sajtóközlemény szerint: egy korábbi vita miatti haragjában részegen létrán felmászott a szomszédasszonya erkélyére, és az ablaküveget betörve bejutott a lakásba, majd a berendezési tárgyakat megrongálta, és a bútorokat kihajigálta az udvarra.

A vádlott 2022. augusztus 28-án délben ugyancsak ittasan jelent meg a menye családtagjainál, ahol szóváltás után dulakodni kezdett a jelenlévőkkel. Ekkor a vádlott is megsérült, akit kórházba kellett szállítani. Miután ellátták, a férfi az ismert közösségi oldalon közzétett egy konyhakésről készült fényképet a családnak szóló halálos fenyegetés kíséretében. A kecskeméti rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség a „magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntettével, továbbá rongálás, garázdaság, valamint zaklatás vétségével” vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!