Jön a jó idő, jön az autómentes pesti rakpart

2023. március 13. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Idén először a március 18–19-i hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – közölte hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ. A tájékoztatásuk szerint idén is a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt használhatják autómentes környezetben a gyalogosok, biciklivel vagy rollerrel közlekedők.

A Pesti alsó rakpartnak erre az útszakaszára péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

Amíg a Lánchíd felújítása teljesen le nem zárul, annak térsége továbbra is munkaterületnek számít. Ezért a BKK felhívta a figyelmet arra: „a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet”.

A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb az érdeklődők előtt, idén március 18-tól hétvégenként és ünnepnapokon folytatódik a népszerű hagyomány. A megnyitott rakpartnak köszönhetően „a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét” – írja a közleményben a BKK.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!