Agyonverték a gátőrt, akivel együtt dolgoztak – vádemelés két borsodi fiatal ellen

2023. március 13. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 14 éves és egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen emelt vádat a Borsod megyei ügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás és jármű önkényes elvétele miatt – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a két fiatal 2021 szeptemberében egy borsodi kistelepülésen lévő halastó tisztítási munkálataiban segédkezett a 77 éves gátőrnek, aki fadarabokat szállított az autójával. A kocsit a vádlottak az engedélye nélkül elvitték, majd egy kukoricatáblában elakadtak vele. Amikor a gátőr ezért felelősségre vonta őket, és közölte velük, hogy értesíteni fogja a rendőrséget, az egyik vádlott hátba rúgta, amitől a földre esett, míg a másik vádlott ököllel fejen ütötte.

A vádirat szerint a gátőr „a földről felvett egy fadarabot, és az őt megütő vádlottat fejen ütötte, erre a vádlottak is fadarabokat vettek magukhoz, és azzal testszerte ütlegelték a sértettet, miközben egyikük kijelentette, hogy meg kell ölni”.

Időközben abbahagyták az idős férfi ütlegelését, aki ekkor vérző fejjel menekülni próbált. Egy, a tó környékén közlekedő személygépkocsit meg is állított, kérve a vezetőt, hogy vigye el. „Azonban a vádlottak odamentek az autóhoz, azt mondták a sofőrnek, hogy a sértett erősen ittas állapotú, nyugodtan menjen el, majd ők segítenek neki” – folytatódik az ügyészség közleménye. Amikor az autós továbbhajtott, a két fiatal ismét verni kezdte a férfit, aki a helyszínen belehalt a bántalmazásba. A holttestet ezután az erdőbe behúzva, faágakkal, levelekkel betakarva elrejtették, mivel látták, hogy rendőrök és mentőautók közelítenek.

Az ügyészség közölte: a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádiratban azt is javasolják, hogy az idősebbik vádlottat elítélése után feltételesen se lehessen szabadságra bocsátani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!