Egy év alatt 30 százalékkal emelte a dolgozók bérét a Budapest Airport

2023. március 13. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Fél év alatt 17 százalékkal, egy év alatt pedig több mint 30 százalékkal emelkedett a Budapest Airportnál dolgozók fizetése, írja a 24.hu. A lap három ütemben hajtott végre emelést:

  • 2022. márciusban 13 százalékkal (bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal),
  • 2022. októberben 10 százalékkal,
  • 2023. márciusban pedig további 7 százalékkal emelték a béreket a BUD Csoport munkavállalóinál.

A vállalat az elszálló inflációra és a nehéz gazdasági körülményekre tekintettel hajtotta végre az emeléseket. Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárdajuttatás összege is.

A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól 20 forint/km-re nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatást kaphatnak, melynek nettó összege épp annyi, mint a havi bérlet ára. Azok, akik a város közigazgatási határán túlról járnak vonattal vagy busszal, a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

A Budapest Airport a családtámogatásoknál az apaszabadságokra járó távolléti díjat is megemelte a gyerekek születésekor: alapesetben öt nap után csak a távolléti díj 40 százaléka járna, ám ezt a fennmaradó öt napnál is 100 százalékra egészítik ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!