A MÁV-hoz igazolt Gyurcsány és Bajnai korábbi első számú beszédírója

2023. március 13. – 14:11

A MÁV-hoz igazolt Gyurcsány és Bajnai korábbi első számú beszédírója
Fotó: ATV, Egyenes Beszéd képernyőmentés

Másolás

Vágólapra másolva

Információink szerint érdekes politikai előélettel rendelkező új kommunikációs szakértőt vett fel a MÁV: Gyurkovics Tamás 2008-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki stábjának kommunikációs igazgatója volt, sőt ő volt Gyurcsány és Bajnai Gordon első számú beszédírója is.

A vasúttársaság tulajdonosi joggyakorlója a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, a miniszter nevezi ki a cég igazgatóságát és vezérigazgatóját is, ezért a tárcát kerestük meg először, viszont Gyurkovics ügyében a MÁV-hoz irányítottak minket.

A MÁV-nál megerősítették értesülésünket. Mint írták: Gyurkovics Tamás 2023. március 1-jén kommunikációs szakértőként csatlakozott a MÁV-Volán csoporthoz. Munkájára elsősorban az integrációból következő kommunikációs stratégia végrehajtásában, a csoportszintű kommunikációs tevékenység támogatásában számítanak.

Kérdeztük Gyurkovics Tamást is az ügyben, aki elmondta, hogy a MÁV-tól keresték meg, mert az integrációval kapcsolatos feladatokhoz kommunikációs szakemberre volt szükségük. Az alkalmazásához formálisan nem volt szükség a MÁV-ot felügyelő Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésének jóváhagyásra, de úgy tudja, a tárcánál informálisan sem emeltek kifogást a személye ellen.

Gyurkovics Tamás 2006–2009 között Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki kabinetjében dolgozott, utóbb mint kommunikációs igazgató. 2009–2010 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője volt. Bajnai visszatérésekor az Együtt kommunikációs vezetője lett. Nem túlzás mondani, hogy ő volt Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon első számú beszédírója. A 2014-es parlamenti választás után távozott a párttól és a politikából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!