Megszűnt a sürgősségi osztály Ajkán, a kórház szerint a sürgősségi betegellátás csak átalakult

2023. március 9. – 20:34

Másolás

Vágólapra másolva

Március 2-án a Nemzeti Népegészségügyi Intézet azonnali hatállyal megszüntette a sürgősségi osztályt az ajkai Magyar Imre Kórházban, számolt be róla az RTL Híradója. Arra hivatkoztak, hogy a folyamatos betegellátás hiánya akár életveszélyes helyzetet is okozhat. A kórház sürgősségi osztályát 2018-ban újították fel.

A kórház főigazgatója, Nagy Zoltán erről azt mondta az RTL Híradójának, hogy a sürgősségi betegellátás működik, csak átalakult. Ő adminisztrációs intézkedésről beszélt, eszerint az osztály sürgősségi betegfogadó hellyé alakult át.

Az ATV-nek a főigazgató azt is mondta, hogy aki az ajkai kórházhoz fordul, az megkapja a megfelelő szakellátást és sürgősségi ellátást, sürgős szükség esetén, konzultálva pedig továbbítják a betegeket a megyei kórház irányába.

Navracsics Tibor, a térség parlamenti képviselője is reagált a történtekre a Facebookján. Azt írta, Ajkán nem marad beteg ellátatlanul, és továbbra is biztosítják a sürgősségi ellátást 0-24 órában.

Komáromi Zoltán DK-s országgyűlési képviselő szerint ez azonban nem adminisztrációs fejlesztés, nem mindegy, milyen színvonalú az ellátás. A DK aláírásgyűjtést kezdeményezett az ügyben, egy helyi csoport pedig a jövő hétre tüntetést szervez a kórház elé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!