Nevelt lánya örökségét is elvette a zalai ál-Jézus a volt élettársa szerint

2023. március 6. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Blikknek a csalással vádolt, teskándi ál-Jézusként elhíresült T. Miklós volt élettársa, a nő szerint a férfi még azokat is becsapta, akik szerették, köztük a nevelt lányát is kiforgatta az örökségéből. Az asszony szerint amikor T. Miklós megtudta, hogy nevelt lánya jelentősebb összeget örökölt az édesapja halála után, rávette, hogy ebből jótékony célra adományozzon. A lány eleget is tett ennek, de évekkel később kiderült, hogy a magát spirituális gyógyítónak kiadó és a puritánságot hirdető férfi saját magára fordította a milliókat.

Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten megjelent a bírósági előkészítő ülésen, de nem ismerte el a bűnösségét, és vallomást sem tett a zalai ál-Jézus, aki ellen csalás és kuruzslás miatt tettek feljelentést három éve, miután kiderült, hogy fiatal lányoknál próbálkozott, és miközben a puritánságot hirdette, több luxusautót is használt. A vád szerint a férfi több tízmillió forintot csalt ki hiszékeny barátaitól, köztük a nevelt lányától is. Képességében hívei vakon hittek, akik között jól menő vállalkozók, ügyvédek, művészek, modellek és celebek is voltak.

A férfi a gyógyító alkalmakért 8-8 ezer forintot kért a csoportos, 50-60 fős szeánszokon, de voltak, akikkel külön foglalkozott. A vád szerint volt, akitől ötmillió forintot, mástól 900 ezret csalt ki, 16 követőjének pedig összesen 414 ezer forint kárt okozott. Mivel az előkészítő ülés nem vezetett eredményre, az ügy háromnapos tárgyalással, 2023. április 19–21-én folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!