Hamarosan bíróság elé kerül, hat évet is kaphat a zalai ál-Jézus

2022. december 7. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Vakon hittek a teskándi ál-Jézus, gyógyító, T. Miklós képességében hívei, akik között jól menő vállalkozók, ügyvédek, művészek, modellek és celebek is voltak. A magát spirituális gyógyítónak kiadó férfi a puritánságot hirdette, és több ízben is utalásokat tett arra, hogy ő lehet Jézus reinkarnációja. A férfi a gyógyító alkalmakért 8-8 ezer forintot kért a csoportos, 50-60 fős szeánszokon, de voltak, akikkel külön foglalkozott.

T. Miklós ellen végül csalás és kuruzslás miatt feljelentést tettek három éve, miután kiderült, hogy a csoportba járó fiatal lányokat megkörnyékezte, és miközben a puritánságot hirdette, több luxusautót is használt.

A Blikk a férfiról most azt írta, hogy évtizedekig adta ki magát energiával gyógyító mesternek. A nyugdíjas közgazdász Zala, Somogy, de még Pest megyében is átverte az embereket. Teskánd polgármestere, Sipos László a lapnak azt mondta, tudja, kiről van szó. „Kis túlzással úgy vagyunk mi a településen Miklóssal, mint a hitetlenek Jézussal. Biztosan van, de még nem láttuk. Egy olyan személyt azért ismerek, aki kapcsolatba került vele. A családtagja súlyos betegségben szenvedett, amivel az orvosok már nem tudtak mit kezdeni. Az illető részt vett Miklós szeánszán, ami után állítólag javulásról számolt be” – fogalmazott a polgármester azt mondta, a faluban élőket megosztja a férfi körüli botrány. A Blikk azt írja: T. Miklós hamarosan bíróság elé áll, hat évet is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!