Hollik István a MOK után most Brüsszelt nevezte útszéli zsarolónak

2023. március 6. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Így vált Brüsszel egy közönséges zsarolóvá” címmel tett közzé videót Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az utóbbi időben nem csak Brüsszelt illette a „zsaroló” megnevezéssel.

A videóban Hollik arról beszélt, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. A képviselő szerint az EU egyetemi vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatos fenntartásait hiába kezelte a kormány, a Bizottság újabb feltételekkel állt elő.

Ezért Hollik üzent az „útszéli zsarolóvá vált” Brüsszelnek, hogy hiába a zsarolás, semmi olyat nem fognak tenni, ami „ellenkezik a magyar nemzeti érdekekkel”.

Hozzátette, hogy szerinte az Európai Bizottság szócsöve Ujhelyi István EP-képviselő. Hollik vélhetően azután minősítette útszéli és közönséges zsarolónak Brüsszelt, azaz az Európai Bizottságot, hogy vasárnap kiderült: tovább szűkítené az egyetemi kuratóriumok tagsági körét az Európai Bizottság, nem fogadták el a kormány vállalásait.

A Fidesz kommunikációs vezetője az utóbbi időben nem csak az Európai Bizottságot illette ezzel az elnevezéssel. A kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetésével kapcsolatban a Magyar Orvosi Kamarát minősítette ugyanígy. „Mindaddig, amíg a tagság szükséges az orvosi hivatás végzéséhez, addig fenyegetés, ha valaki ellen etikai vizsgálatot indítanak. Ez zsarolás, ráadásul az útszéli fajtából” – fogalmazott Hollik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!