Életfogytiglant kért az ügyészség az erdőkertesi férfira, aki két rendőrt akart halálra késelni

2023. március 6. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott fellebbezésében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ellen az erdőkertesi férfi ellen, aki 2020 januárjában két rendőrt késelt meg, és akit az első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítéltek. Az ügyészségi oldalon olvasható közlemény szerint a fellebbezés kiterjed arra is, hogy a férfi a büntetéséből csak 40 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

Az esetről 2020 elején még az előző munkahelyünkön írtunk. Mint az ügyészség mostani közleménye is felidézi, a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló erdőkertesi férfi – aki a települést engedély nélkül nem hagyhatta el – úgy tervezett megszökni, hogy egy sérülésre hivatkozva kérte: szállítsák rendőrök kórházba. A terve az volt, hogy ezeket a rendőröket megöli, ezért egy kést rejtett el, valamint magával vitte közel egymillió forintnyi megtakarítását.

A kórházból hazafelé a rendőrautó hátsó ülésén a mellette ülő rendőrnőt kétszer nyakon szúrta, majd megvágta az autót vezető másik rendőr ujját, aki a kést, illetve a kezét próbálta megfogni. A férfi ekkor „a támadó rendőr felé fordult, és azért, hogy őt is megölje, fentről lefelé irányuló kaszáló mozdulattal a nyaka felé szúrt, azonban a sértett hárító mozdulatként felső testével hátra mozdult, így csak arcának jobb oldala sérült meg” – idézi fel az eseményeket a közlemény.

Közben a rendőrnő elővette a pisztolyát, de annak csövét a vádlott a másik rendőr felé irányította. „Végül a kitartóan védekező rendőrnő a fegyverét megtartva, a bekötött biztonsági öv alól kibújva, az álló járőrautóból kiszállt, fegyverét csőre töltötte, majd a vádlottat cselekményének abbahagyására szólította fel, aki ekkor a kését átadta a férfi rendőrnek” – idézi fel az eseményeket az ügyészség.

A férfi ellen 2020 októberében emeltek vádat, őt a bíróság első fokon 17 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a szabadságvesztés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség ezt módosíttatná életfogytig tartó szabadságvesztésre úgy, hogy a büntetéséből csak 40 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!