Sződligeten ácsoltak egy 20-as táblát a lakó-pihenő övezetben száguldozók ellen

2023. március 4. – 17:30

Sződligeten ácsoltak egy 20-as táblát a lakó-pihenő övezetben száguldozók ellen
Fotó: Kürti Gábor Dezső / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A lakó-pihenő övezetet jelölő táblán sok minden látható, egy házikó szánkóval járdával, egy gépkocsi, egy felnőtt, valamint egy labdát kergető gyerek. Ha ilyen táblával jelzett területen haladunk, az sok mindent jelent, talán ezért is van, hogy már nem fért rá – vagy mellé – az információ, hogy mennyivel szabad hajtani. Ön tudja? A 30 km/óra rémlik? Nos, ha igen, akkor rosszul rémlik,

a lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.

Ha esetleg mégis 30-at mondott volna, ne csüggedjen, nincs vele egyedül. Gyakori tévedésük ez a közlekedőknek, és hogy a 20, ami sokak szerint 30, a gyakorlatban is 30-e, vagy esetleg 40-45, az további kérdéseket vet fel.

Sződligeten a sebességhatár körüli bizonytalanságot segítettek feloldani, amikor egyszerűen egy saját gyártmányú 20-as táblával figyelmeztetik a járművel érkezőket: ennyi a maximum.

Frissítés: Olvasóink szerint a kérdéses terület közigazgatásilag Vác déli területe.

Az ilyen táblák kihelyezésével azért csínján kell bánni, ugyanis az jogszabályba ütközik. A jó szándékú helyi lakos komoly büntetést is kaphat, mivel a táblák kihelyezése, karbantartása az útkezelő joga és feladata, jelen példánál maradva valószínűleg a helyi önkormányzaté. Hasonló eset kapcsán járt pórul a lekopott, illetve nem létező zebrákat 3D-ben felfestő momentumos képviselő is, akit tette miatt rabosítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!