Rabosították a Momentum politikusát, mert felfestett egy veszélyes útszakaszra egy 3D-s zebrát

2021. február 16. – 17:19

frissítve

Rabosították a Momentum politikusát, mert felfestett egy veszélyes útszakaszra egy 3D-s zebrát
Szemző Áron a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése közben Fotó: Szemző Áron Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délelőtt rabosították Szemző Áront, a Momentum budakeszi politikusát, azaz képeket készítettek róla és ujjlenyomatokat vettek tőle. Szemző ellen a párt közleménye szerint azért indult eljárás, mert 2019. szeptember 11-én hajnalban felfestett egy 3D-s zebrát Budakeszin a Széchenyi István Általános Iskola 2019-ben átadott új épülete elé, és tettével felveti a „közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény” gyanúját.

A forgalmas útszakaszon annak ellenére nem volt gyalogos átkelő, hogy az iskolán kívül található a közelben buszvégállomás és bölcsőde is. Szemző ráadásul nem önkényesen jelölt ki oda gyalogátkelőt, ezt a hivatalos szervek már megtették, a politikus szerint ő csak fel akarta gyorsítani a folyamatot és „a lakók érdekében cselekedett”.

Ennek ellenére Szemzőt a Budaörsi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként idézték be, ahol rabosították. A kifejezésnek egyébként konnotációi ellenére nincs köze az előzetes fogva tartáshoz, azt a rutineljárást takarja, hogy a szándékos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottakról minden esetben képeket készítenek és ujjlenyomatot vesznek, és ezeket az adott büntetőeljárás lezárultával törlik a bűnügyi nyilvántartásból.

Szemző hangsúlyozta, hogy a rendőrök végig nagyon korrektek voltak vele. A politikus úgy véli, hogy a zebra felfestésével nem követett el bűncselekményt, így a gyanúsítás ellen panasszal élt, és a vallomástételt is megtagadta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!