Már 34 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügynek

2023. március 3. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Már harmincnégy gyanúsítottja van annak a tavaly áprilisban ismertté vált hivatali vesztegetési ügynek, amelyben egy Pénzügyminisztériumi főosztályvezető és a Miniszterelnökség osztályvezetője is érintett, írja a 24.hu, a Központi Nyomozó Főügyészség friss tájékoztatására hivatkozva.

Mint ismeretes, a bűncselekmények egy részét a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatási összegeivel kapcsolatban követhették el, majd a nyomozó hatóság először országszerte tizenkét helyszínen tartott házkutatást és foglalt le korrupció útján szerzett vagyont, illetve tizennyolc embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Március 2-án 80 rendőr és ügyész részvételével, országszerte 17 helyszínen tartottak házkutatást cégek telephelyén, vagyontárgyakat is lefoglaltak, és kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük volt, aki elismerte bűnösségét, és mindannyian szabadlábon védekeznek.

Az ügy újabb szakasza az Egészségipari Támogatási Program keretében benyújtott pályázatokat érinti, amelyekben a legkisebb támogatott projekt 400 millió forint értékű, és ebből többet is érintenek a bűncselekmények, míg a főügyészség korábbi közlése szerint a benyújtott kérelmekkel finanszírozott támogatások összértéke 11 milliárd forint.

A témáról szóló korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Központi Nyomozó Főügyészség 2022 áprilisában több mint huszonöt helyszínen végzett kutatást, majd hivatalos személyektől több mint kétszázmillió forint készpénzt, megközelítőleg hatvanmillió forint összegben értékpapírt és egy – készpénzért vásárolt – negyvenmillió forint értékű autót foglalt le, valamint több ingatlan zár alá vételét rendelte el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!