Lazítana a fegyverviselési szabályokon a Mi Hazánk, hogy kiiktathatóak legyenek a támadók

2023. március 3. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva


Az MTI által közreadott hír szerint a most uralkodó „közfélelem” helyett közbiztonság megteremtését, a fegyverviselés szabályainak lazítását követelte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa.

Vékony Csongor, a Medián decemberi mérése szerint a fiatalok körében legnépszerűbb párt budapesti elnöke szerint az illetékesek nem foglalkoznak kellő mértékben a romló közbiztonsággal, így meg kellene adni az embereknek az önvédelemhez való jogot. A politikus szerint ez közbiztonsági érdek is, hiszen

„a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg”.

A Mi Hazánk nem a bűnözők, hanem a bűnüldözők és a tisztességes állampolgárok jogait helyezné előtérbe. Nem engedhető meg, hogy bármely esetben a bűnöző joga, érzékenysége előnyt élvezzen a tisztességes, dolgozó magyar emberek érdekeivel, jogaival szemben – fogalmazott Vékony Csongor.

Hamvai Krisztián, a Mi Hazánk csepeli elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, „a Covid-diktatúra idején a maszkhordás és a kijárási tilalom betartatására volt elég rendőr, a közbiztonság fenntartására úgy tűnik, hogy már nem”. A helyzet szerinte azóta csak tovább romlott, ezt mutatta az újbudai rendőrgyilkosság vagy „a békés járókelőket rettegésben tartó antifa-terroristák” esete is.

Nem ez az első alkalom, hogy fegyverrel kapcsolatos témához nyúl a Mi Hazánk, tavaly novemberben még a vadászok és sportlövők fegyverrel járkálásában látták a közbiztonság javulásának kulcsát. Novák Előd akkor azt mondta, a vadászok régóta szeretnének maroklőfegyvert is, hogy a meglőtt, agonizáló állatokkal kegyelemlövéssel végezhessenek. A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a Mi Hazánk a fegyverviselési engedélyek kiadását a megyeszékhelyek kijelölt kormányhivatalaihoz tenné át, amelyek most a vadászati engedélyek ügyében járnak el.

Magyarországon az elérhető statisztikák alapján csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, 10 év alatt harmadára esett vissza:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!