Mészáros Lőrinc a homlokára csapott, és kirántott veje alól két vasúti felújítást is

2023. március 3. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Mészáros Lőrinc cége fővállalkozóként a teljesítés utolsó fázisában indoklás nélkül felmondta vállalkozási szerződéseit a Homlok Zsolt-féle Vasútvill Kft.-vel, írja a cég rendkívüli közleménye alapján a Szabad Európa, a lap szerint milliárdos uniós támogatásoktól eshetünk el a NER-es nagyvállalkozók összeveszése miatt.


A dokumentum szerint a Vasútvill arról tájékoztatja a „befektetőit, valamint az egyéb tőkepiaci szereplőket és érdeklődőket, hogy a Püspökladány – Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása, valamint a Vác alállomás tervezési és kivitelezési munkáinak teljeskörű kivitelezése tárgyú projektekhez kapcsolódó vállalkozási szerződéseit

a fővállalkozó 2023. március 29. napjára indoklás nélkül felmondta,

ennek következtében a Társaság jelenleg rendelkezésére álló kapacitásainak 2023. évi terv szerinti kihasználtsága várhatóan jelentősen csökken.”

Idén év végéig mindenképpen át kell adni mindkét fejlesztést, különben akár tízmilliárdos uniós forrásvesztéssel is lehet számolni. A Szabad Európa szerint a közlemény ugyan nem említi, de a kivitelezői szerződéseket felmondó cég a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő R-Kord Kft., míg a Vasútvill Homlok Zsolt érdekeltségébe tartozik. Homlok 2017 óta Mészáros veje, felesége 2019 júniusában felügyelőbizottsági tag is lett a cégben, immár Homlok-Mészáros Ágnes néven. Homlok Zsolt régi vasútépítő, dolgozott a Swietelskynél is, amely egyebek között a felcsúti kisvasutat is építette.

A Szabad Európa több, egymástól független forrásból is úgy tudja, hogy a mostani szerződésbontás mögött személyes ellentét áll, az elmúlt években – bár nem mindig – szinte minden fontosabb vasúti beruházást a Mészáros-féle V-Híd nyert, Homlok Zsolt cégeinek meg kellett elégedniük az alvállalkozó szerepével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!