Márciustól csak hétköznap lehet szülni a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban

2023. március 1. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Március 1-jétől a hétvégeken megszűnik egy sor ellátás a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban – írja a 24.hu a kórház honlapján megjelent tájékoztatás alapján.

A következő „új ellátási struktúra” lép életbe:

  • A hét minden napján 0-24 órában biztosítja a kórház a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg-, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást;
  • de csak hétfő reggel 8 órától péntek délután 4 óráig fogadja az érkezőket a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályon, valamint a Csecsemő- és Gyermekosztályon. A szülések is csak ebben az időszakban biztosítottak.
  • Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátják.
  • A Rendelőintézetben a szakrendelők működése továbbra is folyamatos.

Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház mint vármegyei irányító kórház biztosítja.

Március 1-től áll fel az új ügyeleti rendszer is Győr-Moson-Sopron vármegyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött szerződést az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására, miután Győr körzetében egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!