Tóth Bertalan: Fenn kell tartani az élelmiszerárstopot

2023. február 27. – 15:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik az orbáni hajó iránytű nélküli sodródása – értékelte az ország helyzetét 2023 elején Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

Arról beszélt, hogy a magyar gazdaság a világ legsérülékenyebbjei között van, válságban az oktatás, a megélhetés, a jogállam és a demokrácia, nem jönnek az uniós források, felfüggeszthetik az Erasmus-ösztöndíjak forrásait is. Tóth Bertalan szerint Magyarország folyamatosan elszigetelődik az Európai Unióban és a szövetségesek körében.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Arról beszélt, a Fidesz hazudott a kampányban, mert a választás után megszüntették a rezsicsökkentést, az szja-visszatérítést elvitte az infláció, eltörölték a benzinárstopot, és ki akarják vezetni április végén az élelmiszerárstopot. Magyarországon 50 százalék az élelmiszerinfláció, ez háromszorosa az uniós átlagnak – folytatta az MSZP frakcióvezetője. A harmincszázalékos többletet szerinte nevezhetjük orbáni inflációnak, mert az orbáni adóemelés okozza.

„A száguldó infláció a szegények különadója” – jelentette ki Tóth Bertalan. Az élelmiszerárstopok segítik a családok mindennapi megélhetését, ezért az MSZP szerint fenn kell tartani az élelmiszerárstopot, sőt további termékeket is be kell vonni. A szocialisták azt szeretnék, hogy az alapvető élelmiszerek áfája nulla százalék legyen, és a kisboltok, kistermelők kapjanak állami kompenzációt. Tóth bejelentette, hogy az MSZP online konzultációt indít, ahol az ötpontos javaslatcsomagukat lehet támogatni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!