Tordai Bence: Orbán Viktor kitett Vlagyimir Putyinnak

2023. február 27. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor nincs itt, és ez érthető, mert nincs mire büszkének lennie – mondta Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője, hozzátéve: reméli, hogy az akkumulátorgyárakról szóló esti vitán már ott lesz a miniszterelnök, és nem csak az azonnali kérdések órájára jön be.

A Párbeszéd képviselője szerint nem szuverén a magyar kormány, nem tud mit kezdeni a megélhetési válsággal és az inflációval. Gyenge a mezőgazdaság, gyenge a forint, alacsonyak a bérek, nincs mozgástere és képessége a kormánynak, hogy letörje az inflációt – sorolta a problémákat Tordai.

Tordai Bence – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Tordai Bence – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A kormány nem tudja enyhíteni az energiaválságot, mert Tordai szerint Orbán kiszolgáltatta az országot Oroszországnak, és elmaradt a várt zöld fordulat.

„Nemcsak Magyarország kitett Oroszországnak, hanem Orbán Viktor személyesen is kitett Vlagyimir Putyinnak valamilyen módon”

– tette hozzá a Párbeszéd képviselője.

Miközben Orbán teleplakátolja az országot, hogy a Kubatov-lista 97 százaléka elutasítja az uniós szankciókat, a magyar miniszterelnök gond nélkül megszavazza mindegyiket Brüsszelben. A narancs birodalom helyett zöld Magyarországott kellene építeni Tordai szerint.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!