Orbán: Külföldi befektetők nélkül nem lesz erős a magyar gazdaság

2023. február 27. – 17:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ténybeli tévedések voltak Tordai Bence felszólalásában Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök azt mondta: nem igaz, hogy az ország recesszióban van, hiszen 2022-ben 4,6 százalékos gazdasági növekedés volt, miközben az uniós átlag csak 3,6 százalék. 2023-ban legalább másfél százalékos növekedéssel számol a kormány, ami szintén azt jelenti, hogy nem lesz recesszió.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A zöld ügy kicsit bonyolultabb annál, mint Tordai képviselő társamat hallgatva az ember gondolná – jegyezte meg Orbán. Az uniós döntések alapján a nukleáris energia nem áll ellentétben a zöld energiával, és az energiaválság miatt a szénhidrogénre alapuló energiakapacitások kiépítését sem tiltják vagy szankcionálják. A zöld energia a legdrágább energia – fogalmazott a miniszterelnök, és amikor az energia nagy része zöld lesz, még akkor sem lehet kikapcsolni a fosszilis energiaforrásokat.

Az LMP-s Kanász-Nagy Mátéval hosszabb beszélgetésre lenne szükség Orbán szerint.

„Amit ön mondott, az nettó külföldi beruházásellenesség”

– jelentette ki a miniszterelnök. Szükség van a nemzeti tőke megerősítésére, és szükség van külföldi befektetőkre is, utóbbi nélkül ugyanis nem tudnák növelni a magyar gazdaság teljesítményét. Csak úgy lesz erős gazdaság Orbán szerint, ha jól illesztik össze a saját tőkét és a külföldi befektetéseket. Erre példa Győr, Kecskemét vagy Esztergom is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!