Orbán Viktor megfejtette, miért nem ugyanúgy látja a háborút, mint az ellenzék

2023. február 27. – 16:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán régóta gondolkodik arról, hogy miért nem tud egy malomban őrölni a háború ügyében az ellenzékhez. Most élőben hallgatva az ellenzéki frakcióvezetőket megtalálta a megoldást. „Önök úgy beszélnek Ukrajnáról, hogy a helyükbe képzelik magukat” – fogalmazott. „1989-et egy lapon említették a mostani ukránokkal. Nem az a probléma, hogy nem tesznek különbséget Ukrajna és Magyarország között?”

„Tiszteltjük az ukránokat, segítjük az ukránokat, egy dolgot nem tehetünk meg: Ukrajna érdekei soha nem előzhetik meg Magyarország érdekeit” – jelentette ki Orbán, aki szerint Magyarország az első, ez az egyetlen helyes megközelítés.

Van két téma, amiben a baloldal és nemzeti oldal között egyetértés van a miniszterelnök szerint.

„Az egyik, hogy nem akarunk orosz fenyegetés árnyékában élni, a másik pedig, hogy nem akarunk közös orosz-magyar határt”.

Egyetért az ellenzéki pártokkal abban, hogy kell lennie egy országnak Magyarország és Oroszország között. Abban azonban nem értenek egyet szerinte, hogy jutnak el ehhez a célhoz: a baloldal szerint háborúval, a kormány szerint békével. A békéhez vezető út a tűzszünet – szögezte le a miniszterelnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!