Orbán: Húsz intézkedéssel védjük a családokat és a munkahelyeket

2023. február 27. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azokat az országokat különösen megkínozza az infláció Orbán Viktor szerint, amelynek magas az ipari termelése és nincs saját energiaforrása. Amíg Brüsszelben folytatják a szankciós politikát, felszámolni nem, de az év végére egy számjegyűre vissza tudjuk vágni az inflációt a miniszterelnök szerint.

Azt mondta, a családok védelme érdekében eddig húsz intézkedést hozott a kormány: tíz döntés a munkahelyeket védi, tíz pedig a családokat és a nyugdíjasokat. Hosszasan sorolta az intézkedéseket, amelyekkel az energiaintenzív vállalatokat, az agrárcégeket és a turisztikai szektort is segítik. Fenntartották a rezsicsökkentést az átlagfogyasztás szintjéig, megemelték a minimálbért és a garantált bérminimumot, visszaállították a 13. havi nyugdíjat.

Meghosszabbították és kiterjesztették az élelmiszerárstopokat és a lakossági kamatstopot, amíg nem sikerül lecsökkenteni az inflációt. Csökkentették a banki alapszámlák és a lakásbiztosítások díjtételeit, bevezették a kedvezményes vármegye-bérletet, valamint meghosszabbították a kedvezményes tűzifaprogramot.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!