Gyurcsány Ferenc: Lehetséges, hogy a magyar kormányfő Oroszország ügynöke?

2023. február 27. – 16:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A zagyvaság akkor is zagyvaság marad, ha azt márvánnyá akarja nemesíteni a nagyravágyás. Az ürességet nem tölti meg tartalommal a hatalom” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a DK frakcivezetője. Az nem kérdés, hogy béke kell, de nem mindegy, hogy a gyilkos békéje vagy az áldozaté.

„Önök valójában a gyilkos békéjét támogatják” – fordult a kormánypárti padsorokhoz. „Maguk valójában azt akarják, hogy Ukrajna adja meg magát. Rongy gondolat, rongy magatartás. Maguk valójában trianoni békét támogatnak Ukrajna rovására” – mondta Gyurcsány, és szemforgató alakoknak nevezte a fideszeseket.

Mi a rend, a törvényesség, a tisztesség, a becsület, az áldozat békéjét akarjuk, azt, hogy „Oroszország menjen haza” – folytatta a DK frakcióvezetője. „A mi 1989-es szónokunk – utalt Orbán Nagy Imre temetésén elmondott beszédére – ha akkor és azóta nem silány kurzusember volt, vagy az ma is, akkor tartozik egy mondattal: a haza nem eladó, Magyarország nem eladó, Ukrajna nem eladó”. A DK most is ezt képviseli.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Nyomasztó kérdés Gyurcsány szerint, hogy Orbán miért állt a gyilkos Putyin pártjára. „Lehetséges, hogy a magyar kormányfő Oroszország ügynöke?” – tette fel a kérdést, és orosz kémbankról, Paks II.-ről beszélt.

„Ha a kormányfő nem önálló, akkor a haza sem az. Ha a haza nem önálló, akkor nincs uralma saját sorsa felett, akkor szolgaország és szolganemzet lesz. Az lesz, ha önök maradnak. Az ilyen kormánynak és az ilyen kormányfőnek buknia kell” – jelentette ki Gyurcsány. Azt ígérte, pártja és Dobrev Klára árnyékkormánya tesz is ezért, mert ők egy más hazáról álmodnak. „Távol áll tőlünk a hazafias melldöngetés. (…) Értjük, hogy az a dolga egy kormánynak, hogy vigyázzon a hazára és az emberekre”.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbánnak nincs érdemi mondanivalója az oktatási, egészségügyi problémákra, az ország belső és külső elmagányosodására. „Önöknek menniük kell, és jönnie kell egy új hazafias, európai kormánynak: a remény, a tisztesség és a partnerség kormányának” – tette hozzá. „Mi nem az önök ellenzéke vagyunk, mi az önök ellenfelei vagyunk. Aki hazafi, az velünk van.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!