Dúró Dóra: Orbán egy rossz focistaként érvel

2023. február 27. – 16:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dúró Dóra egyetért Orbán Viktorral abban, hogy nem szabad az USA nyomására fegyvert szállítani Ukrajnába, és ki kell maradni az orosz–ukrán háborúból. Elhúzódó háborúra kell szerinte számítani, mert Oroszország évekig képes lehet finanszírozni a háborút.

A Mi Hazánk képviselője bejelentette, hogy a frakciója nem fogja megszavazni Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, szerintük ugyanis ez az eszkaláció újabb lépése lenne.

A gazdasági helyzetről azt mondta Dúró, hogy Orbán érvelése egy rossz focistára emlékezteti, aki a rossz fűre vagy a magas páratartalomra fogja a vereséget, de a kormány gazdaságpolitikájának tulajdonítja a sikert. Dúró szerint nem igaz, hogy a háború miatt nő az infláció Magyarországon, mert már a háború kitörése előtt is emelkedni kezdett.

A Mi Hazánk szerint elsődlegesen a hazai élelmiszeripart kellene támogatni, hogy le tudják törni az inflációt.

Dúró úgy gondolja, az akkumulátorgyárak telepítése növeli az ország kitettségét, és szembemegy Orbán menekültpolitikájával is, hiszen tömegével hoznak be vendégmunkásokat.

Dúró szerint nem lehet sikerről beszélni a családtámogatások terén sem, hiszen mindössze egy új intézkedést vezettek be, miközben hármat megszüntettek. A családtámogatások köre 2010 óta először szűkül – fogalmazott a Mi Hazánk képviselője. Azt is mondta, az összes családtámogatás az infláció miatt veszített reálértékéből. A legnagyobb problémának azt tartja, hogy csökkent a termékenységi ráta. Bővíteni kell a családtámogatásokat, hogy javuljon a helyzet.

„Az LMBTQ-lobbi beásta magát az oktatás, az ügyészség, a média és a reklámok világába” – fogalmazott a Mi Hazánk képviselője, aki szerint a gyermekvédelmi törvények mellé szankciókat is kell rendelni, hogy fel tudjanak lépni a pedofília ellen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!