Felköszöntötte a halott Jiří Menzelt a Magyar Hírlap, aztán fura magyarázkodásba kezdtek

2023. február 26. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

85. születésnapja alkalmából írt cikket a Magyar Hírlap Jiří Menzelről, a cseh filmes új hullám nagy alakjáról, jelen időben fogalmazva, azonban Menzel 2,5 évvel ezelőtt elhunyt. A kormányközeli lap napokkal később módosította a cikket, ami aztán elérhetetlenné vált – írta meg a Media1.

„Jiří Menzel ma nyolcvanöt éves. Ki tudja, talán híresen antibohém életformája is segítette abban, hogy ilyen szép kort érjen meg” – kezdődött a február 23-án publikált írás a Magyar Hírlapban. Napokkal később, miután a Media1 megírta a bakit, a Magyar Hírlap a szöveget múlt idejűre írta át, és megjelent egy „kiigazítás” a cikkben: „Az alábbi cikkben Jiři Menzel születésnapjáról szerettünk volna megemlékezni, aki olyan nagy hatással volt a filmkészítésre, a szellemisége itt él velünk, ezért olyan, mintha ma is köztünk élne. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a rangos alkotó évekkel ezelőtt elhunyt, s amennyiben az alábbi, erősen szubjektív megemlékezés esetleg azt sugallná, hogy ezzel nem vagyunk tisztában, ezért elnézést kérünk. Egyúttal, a félreértések elkerülése érdekében, néhány mondatot egyértelműsítünk” – írták.

Később aztán a cikk elérhetetlenné vált, próbálkoztunk azzal is, hogy beírtuk a lap keresőjébe, hogy „Menzel”, de nem adott ki releváns találatot vasárnapra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!