Kezdőként is kereshetnek havi bruttó egymilliót a hazai szoftverfejlesztők

2023. február 25. – 23:18

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészítette átfogó felmérését a Hays toborzócég tizennégy magyarországi iparág ötszáz pozíciójának adatai alapján, kétezer munkavállaló bevonásával. Az informatikai szektorban jellemző, teljes állásra vonatkozó, egyéb juttatásokat nem tartalmazó fizetési ajánlatokról írt részletesen a HWSW szakportál. A cikk szerint változatlanul nagy a kereslet a szoftverfejlesztők iránt, ezért esetükben Hays Salary Guide programnyelvek szerint és a szakmában töltött idő alapján, sávonként határozta meg a jellemző bruttó fizetések összegét.

A backend oldalon a Java és a C#, míg a frontend szakemberek körében az Angular és a React környezetben dolgozó fejlesztők számíthatnak a legmagasabb fizetésre. A legfeljebb három év tapasztalattal rendelkezők 600-800 ezer forintot kereshetnek, ami 18-30 százalékos emelkedést jelent az előző év adataihoz képest, de fizetésük elérheti az egymillió forintot is.

Az öt évnél hosszabb szakmai múlttal rendelkező szenior fejlesztők fizetése minimum 1,2 millió forint, de a cikk szerint ez akár kétmillió is lehet a Java- és Python-fejlesztőknél és a Cloud, Cybersecurity illetve Data szakterületeken dolgozók esetén, míg az összeg vezetői pozíciót betöltő szakemberek körében, bizonyos körülmények közt elérheti a 2,5 millió forintot havonta.

A toborzócég szerint Magyarország továbbra is vonzó célpont a nemzetközi ágazati szereplők számára, mivel az itteni IT-szakemberek képzettsége az elvárásoknak megfelelő és a hazai munkaerő megfizethető. Ugyanakkor az elmúlt 6-9 hónapban megindult digitális kivándorlási hullám nehezíti a megfelelő jelöltek felkutatását, fogalmaz a HWSW cikke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!