Gulyás Gergely: marad a rezsitámogatás és az extraprofitadó

2023. február 25. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely elmondta: a legfrissebb foglalkoztatottsági adatok szerint 4,7 millióan, egészen pontosan 4699 ezren dolgoznak Magyarországon, ez 46 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt.

Szerinte a magyar gazdaság erejét mutatja, hogy miközben energiaár-emelkedéssel találkoztunk, ami a gazdaság működésében zavart okozott, 46 ezerrel többen dolgoznak itthon, mint egy évvel ezelőtt

A szankciók hatása az energiaárakra drámai, az élelmiszerek és szolgáltatások árában ez jelenik meg, és Magyarország kitettsége nagyobb, mint a többi uniós államé.

A kormány továbbra is fenntartja az átlagfogyasztásig a rezsicsökkentett árat, ez 181 ezer forintos támogatást jelent minden hónapban minden családnak.

Gulyás Gergely elmondta: a gyármentőprogram marad, beruházásösztönzési támogatásokkal segítik a vállalkozásokat. Növekszik a külföldi beruházások aránya, az ösztönző politikát továbbra is támogatja a kormány, még akkor is, ha a támogatások összességében magasabb összeget tesznek ki a hazai kis- és középvállalkozásoknak, mint a beruházási összegek.

Gulyás azt is elmondta, hogy sikerült a választás évében hiányt csökkenteni. Ennek ellenére szükség van extra bevételekre, hogy a hiánycélt a kormány megtartsa, és a magas energiaáraknak vannak nyertesei, például a bankok, energiaszektor, gyógyszeripar, multinacionális telekommunikációs cégek, nekik az extraprofitadót idén még meg kell fizetni. A kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, viszont az adó mértékének megfelelő összeget továbbra is fizetni kell.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!