Az alapítványi egyetemekkel kapcsolatban az Európai Bizottságnál pattog a labda, Gulyás megszavazná a finnek és svédek NATO-csatlakozását

2023. február 25. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Aktuálisan mind az igazságszolgáltatás, mind az alapítványi egyetemek esetében az Európai Bizottság térfelén pattog a labda, mondta Gulyás Gergely az Index kérdésére. Gulyás bízik benne, hogy a jövő héten visszajeleznek. Szerinte minden benne van, ami kritikai alapon felmerülhet, de a Bizottságban nem törvényi, hanem politikai alapon tárgyalnak.

Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban Gulyás elmondta, hogy Magyarország egy erős NATO-ban érdekelt, egy erős NATO-nak pedig érdeke, hogy minél több ország csatlakozzon hozzá, különösen olyanok, amelyek megfelelnek azoknak a feltételeknek, amelyeket a NATO támaszt. A frakcióban felmerült, hogy Svédországból és Finnországból is érték igazságtalan kritikák Magyarországot. Finnországban a sajtó sokszínűsége nem felel meg azoknak a magas mércéknek, amiket itthon sikerült felállítani, de az igazságszolgáltatásban is lemaradott az ország Magyarországhoz képest. Gulyás szerint elsősorban mindkét országtól azt várja a kormány, hogy megfelelő tiszteletet adjanak Magyarországnak, de végül ő maga meg fogja szavazni a ratifikációt.

A delegációnak ellenzéki politikusok nem, de a kormánypárti Hende Csaba és Németh Zsolt is a tagja lesz majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!