A kormánynak az a legnagyobb baja a finnekkel és a svédekkel, hogy igaztalanul kritizálták Magyarországot

2023. február 25. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy párbeszédet szeretnének Svédországgal és Finnországgal részben arról, hogy a NATO-csatlakozás után hogyan képzelik el a szerepvállalásukat” – mondta Gulyás Gergely a 24.hu kérdésére. Szerinte jó lenne közös álláspontra jutni azokban is, amikkel Magyarországot gyanúsítgatták az elmúlt években.

Gulyás elmondta, hogy a kormány azért terjesztette az Országgyűlés elé a javaslatot, mert egyetért vele, az Országgyűlés ezt hétfőn napirendre veszi, és jövő héten megkezdi a tárgyalást róla. Magyar rendben körülbelül négy hétig tart egy törvény elfogadása, ezért Gulyás szerint talán a március 21-i héten tud szavazni róla az Országgyűlés. A kormány azt szeretné, ha a vita megnyugtatóan lezárható lenne, de a többség mértékét is növelné, és a frakció megnyugtatásához szükség lenne arra, hogy a tárgyalódelegáció pozitív élményekkel távozzon a két országból.

A „több tiszteletet Magyarországnak” kifejezéssel tudja összefoglalni az álláspontot, amiben a ratifikációval kapcsolatban kritikákat megfogalmazó politikusok éltek, mivel két olyan ország kér támogatást, amelyek tényszerűen nem megalapozott vádakkal illettek minket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!