A BKK elnézést kért egy hajléktalanos komment miatt

2023. február 24. – 22:38

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kért a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy „helytelenül megfogalmazott” komment miatt, amire az Rtl.hu hívta fel a figyelmet.

„Ha hajléktalannal találkozol, nyugodtan jelezd a villamosvezetőnek a jármű vészjelzőjén, köszönjük!”

– ez volt az a hozzászólás, amelyik kiverte a biztosítékot az ötvenegy új villamos beszerzéséről szóló poszt alatt. Szabadkoztak, hogy a napi, tízezernél több járatra mindössze néhány száz ellenőrük van, akik „egyáltalán nem tudnak ott lenni minden járatinduláson”.

Péntek esti közleményében a BKK úgy fogalmazott, hogy „a megbotránkoztató viselkedésből, vagy az utazási feltételek megsértéséből nem következik, hogy valaki hajléktalan volna, ahogy fordítva se igaz ez az általánosítás. Elnézést kérünk azoktól, akiket ez a hozzászólás bármilyen formában megbántott”.

Hozzátették, hisznek az egyenlő bánásmódban, ezért szolidaritást vállalnak nehéz sorsú embertársainkkal. A hajléktalan emberek védelmét kiemelten fontosnak tartják. „Ezért is működünk együtt partnereinkkel például a téli krízisellátás időszakában is, hogy szükség esetén a hajléktalan emberek a lehető leghamarabb megfelelő ellátást kapjanak” – olvasható a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!