Fix traffipaxok lesznek a ferihegyi gyorsforgalmi úton

2023. február 23. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Négy új sebességmérőt helyez ki a rendőrség Budapesten, jelentette be a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

Két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os főútra.

„Csak az elmúlt hat hét alatt tíz, halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra” – írta Karácsony. Ez még csak az első lépés, ami illeszkedik a főváros közlekedésbiztonsági stratégiájába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. Az a cél, hogy Budapesten 2030-ig 50%-kal, 2050-ig pedig nullára csökkenjen a közúti balesetek súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma.

Pár napja a városi utak bekamerázása mellett érvelt Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár a Facebookon, és New York-i példán keresztül mutatta be a rendszer hatékonyságát.

Vasárnap hajnalban a VIII. kerületi Harminckettesek terénél egy autó a villamosmegállóba csapódott, és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki a helyszínen meghalt. A sofőr egy 41 éves olasz állampolgárságú férfi volt, aki az alkoholszonda szerint ittasan vezetett.

Karácsony Gergely főpolgármester még aznap „azonnali egyeztetéseket kezdeményezett” a budapesti rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!