Az Index tulajdonosa szerint óriási butaságot mondott a lap főszerkesztője

2023. február 19. – 10:05

Az Index tulajdonosa szerint óriási butaságot mondott a lap főszerkesztője
Vaszily Miklós középen – fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent egy hangfelvétel arról, hogy az Index Mészáros Lőrinctől kapott pénzt. Ezt meg tudja erősíteni? – kérdezte a 444 az Orbán Viktor évértékelőjére érkező Index-tulajdonostól, Vaszily Miklóstól.

A Mészáros Lőrinc médiaügyi jobbkezeként funkcionáló Vaszily azt felelte, hogy abszolút tudja cáfolni az információt. Arra a felvetésre, hogy az Indexbe érkező Mészáros-pénzekről maga a lap új főszerkesztője, az Országút magazintól érkező Fekete-Szalóky Zoltán beszélt a felvételenen, Vaszily azt mondta, hogy

„akinek erről semmi fogalma nincs és egy óriási butaság volt.”

A hangfelvétel miatt az Index feljelentést tett, máshogyan azonban nem reagáltak rá eddig.

Az Index kormányzati ostromának színfalak mögötti történetéről egy éve közölt cikket a Direkt36. Ebben egy 2021 tavaszán készült hangfelvételt is bemutattak, amelyen a főszerkesztő magyarázza el, hogy mennek a dolgok. Fekete-Szalóky kijelentette, hogy az elmúlt 7 hónapban egy ember tett pénzt az Indexbe, az pedig Mészáros Lőrinc, ezért óvatosan kell bánni a vele kapcsolatos információkkal.

„Ha mi minden alkalommal belemászunk Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába, akkor nem lesz aki pénzt ad bele. Ennyi volt a történet” – mondja a főszerkesztő a hangfelvételen.

Fekete-Szalóky neve onnan lehet ismerős, hogy ő készítette azt az emlékezetes beszélgetést Mészáros Lőrinccel az Indexre, amely során nem kérdeztek rá Orbán Viktorra, és a Direkt36 cikke szerint még a portál újonnan érkező munkatársainak is feltűnt, hogy a Mészáros adakozásáról szóló keretes írással olyan volt a cikk, mint egy fizetett hirdetés.

Vaszily Miklós az elmúlt évek során a kormányzati médiapolitika egyik kulcsfigurájává avanzsált. 2014-ben ő rúgta ki Sáling Gergő főszerkesztőt az Origótól, majd az MTVA és a Mészáros Lőrinc-féle Echo TV vezérigazgatójaként funkcionált. Jelenleg a TV2 elnöke, valamint 2020 tavasza óta az Indexet is kiadó Indamedia társtulajdonosa.

Orbán Viktor évértékelője előtt stábunk is feltett néhány kérdést Vaszily-nek, ezt a jelenetet az alábbi videó végén láthatják.

A Telexet az Indexből 2020-ban közösen távozó újságírók alapították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!