„Jézus másik neve Viktor, pont, mint Orbánnak”, mondta az amerikai ördögűző atya egy szombathelyi szentmisén

2023. február 19. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Senki nem tudja Jézust legyőzni. Az ördög sem. Soros György sem”

– fogalmazott Jim Blount atya, a február 14-én Orbán Viktorhoz is ellátogató amerikai ördögűző, aki a miniszterelnök után Budapestről Szombathelyre is elment, hogy ott előadást tartson egy szentmise közben. Blount a miséről késett is, amiről úgy fogalmazott, „nagyon rossz kisfiú voltam”. Kifejtette, azért késett, mert Orbánnal találkozott, amiről azt mesélte,

  • Orbán azt mondta neki, csak öt-tíz perce lesz, de végül többet beszélgettek;
  • beszéltek Jézusról és a Szűzanyáról is, és bár Blount „úgy tudja, Orbán protestáns” (az, mégpedig református), mégis adott neki egy Mária-szobrot;
  • így mostantól Szűz Mária fog vigyázni Orbán Viktorra.

Blount atya a Szombathelyi Egyházmegye élő közvetítése alapján nagyjából a szentmise 20. percétől tartotta előadását. Először arról beszélt, hogy hideg van a templomban, hiszen úgy érzi magát, mintha például az Antarktiszon lenne.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az egyházmegye privátra állította az addig nyilvános videóját a miséről.

Az egész előadás alatt stand-upolgató atya poénjait a közönség (és a tolmács is) nevetgéléssel díjazta, később pedig már a tapsolásig is elmerészkedtek a misehallgatók, amikor Blount az előadása elején kifejtette, hogy „nagyon jó miniszterelnöke” van Magyarországnak, annyira, hogy amerikai plébániájának egyik tagja is azt mondta neki korábban, hogy „Magyarország? Nekik nagyszerű miniszterelnökük van!”

„Szeretnék elmondani nektek egy titkot Jézusról és egy titkot a miniszterelnökről. Tudjátok, hogy Jézusnak van egy másik neve is? Elmondom nektek. Jézus másik neve Viktor.”

Blount elmélete szerint azért is Viktor Jézus, mert „Jézus legyőzhetetlen”. Az atya sorosozásig fajuló gondolatmenete aztán azzal folytatódott, hogy elmondta a szentmisén részt vevőknek, hogy aki meg van keresztelve, annak a másik neve is az, hogy Viktor. Blount persze itt nem állt meg, elmondta azt is a közönségnek, hogy

„a Szűzanyának is van második neve. Az övé pedig az, hogy Viktória.”

Blount arról is beszélt, hogy Isten azt mondta neki, mondja meg a magyaroknak, hogy ne legyenek szomorúak, mert amikor az áldozás közben „megkapják Jézus testét, akkor győzelmet kaptok”. Az atya szerint Jézus „nagyon szereti Magyarországot, azt mondja nekem, hogy Magyarország az ő édesanyjáé. Mivel szereti Magyarországot, ezért jön el hozzátok az eucharisztiában.” Ezután Blount közösen kiabált a szentmise résztvevőivel Jézushoz, elmesélte, amikor az öccsében megjelent a sátán, de odaadta őt Jézusnak, így öccse is pap lett.

Jim Blount látogatását a Szombathelyi Egyházmegye olyan szövegekkel hirdette, mint hogy „több ezer ember kérésére” érkezett az atya újra Magyarországra, aki többek között Szombathelyre is ellátogat. Mint az egyházmegye oldala írja, Blount „prófétikus beszédei” afféle „ébresztőként hatottak hazánk lelkiségi mozgalmaira”, pláne hogy az egyházmegye „számos testi-lelki gyógyulásról és megtérésről kapott hírt [Blount] látogatása után”. Mint írják:

„Jim atya ültette el több tízezer szívben a Szeretetláng Mozgalom napi fohászának, az ÚRRAL VALÓ EGYSÉG imájának fontosságát, hiszen aki vágyik rá, hogy tökéletesen az Úrban lakozzék, Benne éljen, olyan védelmet nyer Jézustól, mely tehetetlenné, vagyis »vakká« teszi a sátánt.”

A floridai származású Blount a Szeretetláng mozgalom misszionáriusa, aki a Szeretetláng fesztiválra látogatott Budapestre. Ez az a fesztivál, amin Blount már tavaly is kifejtette többek között például azt, hogy „a nagy győzelem Magyarországon keresztül fog jönni”. Hogy kontextusba helyezzük Blount atyát: mint azt korábban megírtuk, ő az az ember, aki látomásaiban már többször látta Szűz Máriát. Úgy véli, Szűz Mária az ő élete szerelme – ez még jobban indokolja az Orbánnak adott Mária-szobrot is.

Hozzá kell tenni persze, hogy Blount nem egy szokványos atya (per ördögűző). Ebből a 2021-es Aleteia-cikkből például kiderül, hogy olyan dolgokat ismer, legalábbis saját maga szerint, amelyeket más nem. Ilyen például az általa „gyógymódként” ajánlott Drága Vér ima is, amely Blount atya szerint egy szabadító ima. „Mivel a démonoknak menekülniük kell Jézus vérének ereje elől. A pap-ördögűző gyakran ajánlja, hogy az emberek naponta 500-szor mondják el ezt az imát, ami közben hasznos lehet a rózsafüzér használata is” – fejti ki a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!