Nem tudjuk, örüljünk vagy aggódjunk, de rögzítsük a tényt: ördögűzőt fogadott Orbán Viktor a Karmelitában

2023. február 15. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nem, nem Merrin atyát a legendás 1973-as The Exorcistból – amiről valahol azt olvastam, hogy minden idők legfélelmetesebb filmje, de szerintem csak azért, mert nem vették figyelembe a Nébih dokufilmjeit –, hanem Blount atyát az amerikai Georgia államból.

Érdekes kremlinológiai fejtegetéseket lehetne kinyitni ebből a posztból, illetve abból a kérdésből: mi lehet az üzenete annak, ha Orbán Viktor a Karmelitában egy ördögűző papot fogad? Ördögűzőt ugyebár olyan helyeken szoktak szívesen látni, ahol van legalább egy, a sátán által megszállt ember – ezt jól tudja bárki, aki hozzám hasonlóan látott már legalább egy ilyen ördögűzős filmet (aki nem, annak itt az eredeti klasszikus trailere). El lehetne kezdeni dilemmázni, ki lehet ez az ember a kormányfő vagy a kormány környezetében. A nyomorult Brüsszellel folyton megalkudni akaró Navracsics? A színfalak mögül soha elő nem lépő Rogán? Az a Lázár, akinek már a mosolyában van valami, és akivel folyamatos húzdmeg-ereszdel játékban van a kormányfő? Vagy talán csak látszólag ártatlan Gulyás Gergely kisfiús mosolya? Égető kérdések lehetnének ezek.

Csakhogy lehet egy másik olvasata is a fontos kormányfői posztnak. Ez úgy derült ki, hogy Blount atyát mind ez idáig nem ismertem – az vesse rám az első Semjén Zsolt-i értelemben vett követ, aki igen –, mentségemre legyen mondva, kevéssé vagyok jártas a georgiai szakrális életben és főleg a másfél magyarországnyi állam ördögűzési kultuszában. És milyen jól is jött most a nemtudás!

Némi Google segítségével kiderült, hogy az atya látomásaiban már többször megjelent Szűz Mária, akit ő az élete szerelmének tart („I’ve been in love with her for a long time (…) She is the woman of my life” – azaz: Már régóta szerelmes vagyok belé. Ő életem asszonya – mondja a fent linkelt szövegben). És akiről, mármint Szűz Máriáról mi, magyarok, pontosan tudjuk, hogy ő a mi Nagyasszonyunk, miután Szent István halálakor az oltalmába ajánlotta az országát. Szóval az sem kizárt, hogy valójában Szűz Mária iránti lelkesedésében jött az ő oltalma alatt álló országba az atya, és nem ördögűzni kereste fel a kormányfői rezidenciát. Ön mit gondol?

De akit mégis jobban érdekel az ördögűzés, annak ajánlom ezt a videót, amiben elmeséli a csodákat, amik vele, illetve a szeme láttára történtek (oké, látványban és hanghatásban sokkal jobb az 1973-as sztori, mint az övé, ezt elismerem, de hát ki találkozott Orbán Viktorral – Blount atya vagy Merrin atya; na ugye!?):

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!