Megpróbálták eltorlaszolni a vészkijáratot és rá akartak gyújtani a Wizz Air stockholmi járatán balhézó utasok

2023. február 17. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

Három utas balhézott a Wizz Air péntek reggeli, Budapestről Stockholmba tartó járatán: viselkedésükkel zavarták a személyzet munkáját, sértegették a légiutas-kísérőket, csomagjukkal megpróbálták eltorlaszolni a vészkijáratot, és rá akartak gyújtani a gépen, írja a 24.hu.

A légitársaság közleménye szerint az ilyenkor érvényes protokoll alapján jártak el: értesítették a svéd hatóságokat, akik az egyik utast bilincsben vitték el a landolás után. Az incidens miatt az utasok a menetrendhez képest tíz perccel később tudták elhagyni a repülőt. „A Wizz Air elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága a legfontosabb, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép.”

Február 5-én a Wizz Air Dzsiddából Budapestre tartó járatán volt balhé: az egyik utas bántalmazni kezdte utastársát, majd megütötte a személyzet egyik tagját. Az illetőt lekötözték, a gép pedig leszállt Kairóban, hogy az erőszakos utast átadják a helyi hatóságoknak. Az utas többmilliós kárt okozott a légitársaságnak, mivel a kényszerleszállás miatt módosult a menetrend és megnőtt az üzemanyag-fogyasztás is. Az eset miatt végleg kitiltották a Wizz Air járatairól a verekedő utast.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!