Házkutatást tartott a rendőrség a pedagógiai asszisztensnél, aki a TikTokon büszkélkedett 15 éves szeretőjével

2023. február 17. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (KR NNI) büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen gyermekpornográfia bűntett elkövetésének gyanúja miatt – írja a Police.hu.

Az ügyben a KR NNI feljelentés alapján rendelt el nyomozást, a mai napon pedig házkutatást tartottak egy 39 éves budapesti lakosnál – írja a rendőrség.

Bár a rendőrség nem nevezi meg a konkrét ügyet, a Magyar Nemzet információi szerint a házkutatást annál a pedagógiai asszisztensnél tartották, akit február elején azért rúgtak ki a a III. kerületi Krúdy Gyula Általános Iskolából, mert a TikTok-csatornáján egy 15 éves diákkal való szexuális kapcsolatáról beszélt.

A Krúdy Gyula Általános Iskolában dolgozó pedagógiai asszisztens TikTok-videóiban népszerűsíti és nyíltan felvállalja a kapcsolatát egy nála 24 évvel fiatalabb, 18 év alatti fiúval. A jogszabály szerint Magyarországon a beleegyezési korhatár mind azonos, mind különböző neműek közti szexuális kapcsolat esetében 14 év, ha az idősebb fél elmúlt 18 éves. Arról, hogy annak ellenére, hogy jogilag nem büntethető, miért nincs rendben, ha egy felnőtt és egy nála jóval fiatalabb tinédzserrel létesít szexuális kapcsolatot, ebben a cikkben írtunk.

A Magyar Nemzet azt írja, a feljelentést Tényi István tette meg, aki korábban a Fidesz tagja volt, és az ország első számú feljelentőjeként ismert.

A nyomozók a rendőrség közleménye szerint a házkutatás során lefoglaltak számítástechnikai és informatikai eszközöket, valamint számos adathordozót.

A rendőrséget a Telex is kereste, de közölték, a közleményen kívül a nyomozás érdekére tekintettel több információt egyelőre nem osztanak meg. „A nagy médiaérdeklődés okán az eljárásról a későbbiekben még tájékoztatást fogunk adni” – írják a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!