Fürjes Balázs maga helyett mást javasol a FINA vezetőségébe

2023. február 15. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy szép feladat mostantól másra vár: magam helyett új magyar képviselő delegálását javasoltam a FINA (World Aquatics) vezetőségébe” – indul Fürjes Balázsnak, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának szerdai Facebook-bejegyzése.

„Azt javasoltam a Magyar Úszó Szövetségnek és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy mostantól helyettem más képviselje hazánkat a nemzetközi vizes szövetség – World Aquatics, leánykori nevén FINA – vezetőségében.

Lejárt a mandátumom, a szövetségeknek újra kell delegálniuk, és arról tájékoztattam Wladár Sándor és Madaras Norbert elnököket, hogy nem tudom vállalni a folytatást. Két éve a két hazai szövetség egyhangú támogatással jelölt engem – hálásan köszönöm nekik a bizalmat és a közös munkát!”

Fürjes ezután arról ír, hogy nagyon szerette ezt a feladatot, talán nem is csinálta rosszul, „ugyanakkor fontos, hogy annyit vállaljunk, amennyit lelkiismeretesen el tudunk látni. És ha túl sok, rangsorolni kell.”

„Hol van most nagyobb szükség a munkámra?” – teszi fel a kérdést, majd megválaszolja, és „a kérdésre adott válasz segít meghatározni a sorrendet, ha muszáj választanunk. Ma alapfeladatom a kormányzati munka:

  1. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese és parlamenti államtitkára vagyok.
  2. A FINA vezetőségi megbízatás keletkezése óta társelnöke lettem a hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szervező bizottságának;
  3. és a NOB elnökének felkérésére tagja lettem a NOB 2032-es brisbane-i nyári olimpia előkészítő bizottságának is.”

Mint írja, mindhárom munka sokat kíván itthon és sok utazással is jár.

„Idén nyáron egészen biztosan nem tudnék például ott lenni 2023 legfontosabb FINA-eseményén, a fukuokai világbajnokságon és fontos döntéseket hozó kongresszuson. Ott, ahol leginkább kell lobbizni a magyar vizes sportok érdekében. Jó lelkiismerettel a feladat így nem vállalható, másnak kell tovább vinni a stafétát.”

Ezután Fürjes az elmúlt 8 évben végzett munkájának gyümölcseit listázza, ennyi ideje dolgozik ugyanis szorosan együtt a hazai és nemzetközi szövetségekkel az úszó- és vízilabdasport érdekében. A zárásban az eljövendő – békésnek, ugyanakkor kihívásokban is gazdagnak ígérkező – sportévekre is kitekint, és „Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – felkiáltással búcsúzik olvasóitól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!