Első fokon húsz évet kapott a Blaha Lujza téri gyilkos

2023. február 15. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

Agyonütött Budapesten, a Blaha Lujza téren egy férfit az a vádlott, akit 20 év fegyházra ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán – tudatta a bíróság sajtótitkársága közleményben az MTI-vel.

Az elsőfokú ítélet indoklása szerint 2021. június 26-án hajnalban az ittas vádlott cigarettát kért a Blaha Lujza téren egy beszélgető társaság egyik tagjától. Miután nem kapott, ütni akart, támadását azonban a másik férfi kivédte, és segítséget kért a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, akik elküldték a térről a vádlottat.

A férfi később visszatért egy másfél méteres, két és fél kilós vasrúddal, amivel fejbe vágta a társaság egyik tagját, miután azt kiabálta, hogy „megöllek titeket”. Az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe.

A támadónak volt egy korábbi ügye is, 2017-ben a Nyugati téren ütött fejbe karóval valakit, akiknek közvetett életveszélyes sérülést okozott.

A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe a vádlott többszörösen büntetett előéletét, illetve azt, hogy feltételes szabadságra bocsátás és másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el cselekményét. A Fővárosi Törvényszék több személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt visszaesőként 20 év fegyházra ítélte a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség súlyosbításért, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlott és védője eltérő minősítésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a törvényszék elsőfokú döntése nem jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!