Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Az elbocsátás egyben lehetőség a katonáknak

2023. február 13. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Ezek a katonák, akik tisztelettel és méltósággal szolgáltak, most lehetőséget kapnak arra, hogy a haderőből kilépve a civil életben is tovább tudjanak dolgozni”

mondta az RTL Híradónak Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, amikor megkérdezték, miért küldenek el a honvédségtől több száz magas rangú katonai vezetőt.

Sajtótájékoztatója előtt azt mondta a Híradónak, „a fiatalítás során meg kell találnunk azt a módot, hogy akik korábban beléptek, megfelelő és méltó körülmények között tudjanak továbblépni.

Arra a kérdésre, hogy vajon az elbocsátottak is lehetőségként élik-e meg ezt a helyzetet, azt mondta: mindenki előtt ismert volt az a tény, hogy nem lesz mindenkiből tábornok a pályája végén.

Szerinte sok NATO-haderő szembesül azzal a problémával, hogy túl nagyra duzzad a vezetői állomány, ezt pedig mindenhol kezelik valamilyen struktúrában. Magyarország most jutott el oda, hogy tudott tenni egy ajánlatot, amelynek következtében az érintettek méltó körülmények között meg tudnak válni a szolgálattól – fogalmazott.

A rendezvényen, amelyen a sajtótájékoztatót tartották, a katonai pályát népszerűsítették, a honvédelmi miniszter pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy ennél magasztosabb hivatás nem létezik. „Szövetségbe hívom a magyar fiatalokat, legyenek részesei a Magyar Honvédségnek, ennek a bátor, high-tech, a haza védelmének magasztos feladatát végző közösségnek” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!