Felkerült a NAV adóslistájára Szabó Kimmel Tamás

2023. február 13. – 11:08

Felkerült a NAV adóslistájára Szabó Kimmel Tamás
Szabó Kimmel Tamás Koszta János szerepében Dés Mihály Pesti barokk című vígjátékának próbáján a budapesti Belvárosi Színházban 2016-ban – Fotó: Marjai János / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tízmillió forintot meghaladó adótartozást halmozott fel Szabó Kimmel Tamás színész, ezért felkerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal január végén közzétett listájára – vette észre a Blikk. Szabó Kimmel Tamás neve egy olyan dokumentumban bukkan fel, amely magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat tartalmaz, és akiknek a tízmillió forintot meghaladó adótartozása 2022. december 31-ig 180 napon keresztül folyamatosan fennállt.

A lap a nyilvános céginformációra hivatkozva azt írja, hogy a színész jelenleg szünetelteti vállalkozói tevékenységét. A Blikk szerint „minden bizonnyal az adótartozásának tudható be, hogy a cégtár átlag feletti kockázatúként értékeli a vállalkozását”. Szabó Kimmelt a sajtósán keresztül elérte a lap, aki azt közölte, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben, a Facebookra ugyanakkor a színész kitett egy nyilatkozatot:

„Nem szeretném válasz nélkül hagyni a rólam megjelenő híreket: nem elhatárolódva a felelősségvállalástól kiegészíteném a valóságot kerek egészre, amellett, hogy szomorúsággal tölt el, hogy ez ma közhír tud lenni.
Élő megállapodásom, fizetési hajlandóságom van a hatósággal és aktívan törlesztem a tartozásom.
További szép napot!”

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azoknak a nevét és elérhetőségét, akiknél az előző negyedévben tízmillió forintnál, nem magánszemélyek esetében 100 millió forintnál nagyobb összegű adóhiányt állapítottak meg.

Szabó Kimmelt a legtöbben a Made in Hungaria című filmből és a TV2 sorozatából, a Mintaapákból ismerhetik, de az évek során sok mozifilmben és színházi produkcióban szerepelt.

A listán korábban szerepelt már Hajdú Péter műsorvezető, Gáspár Győző, a 2022-ben elhunyt Berki Krisztián labdarúgó-tévés celeb, a Metal Lady-ként ismertté vált Bíró Ica és Kozso is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!