Főegyházmegye: A sajtóból értesültünk, hogy Hodász András azt állítja, szexuális visszaélés áldozata

2023. február 12. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Hodász András nem tett bejelentést szexuális visszaélés miatt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyénél – írja a Magyar Kurír.

A Papifrankó Youtube-csatornáról ismert Hodász atya szombaton közölt egy cikket a Szemléleken, amelyből kiderült: maga is érintett szexuális visszaélésben. „Kamaszkoromban több alkalommal, szexuális visszaélést követtek el ellenem is” – írta.

A Magyar Kurír ezután megkérdezte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyét, ahová Hodász tartozik, és Zsuffa Tünde sajtószóvivő azt válaszolta, a plébános hivatalosan nem tájékoztatta az ügyről őket, a sajtóból értesültek az állításokról. „András atya az ügyben nem tett bejelentést. Hodász András betegszabadsága óta is kapcsolatban áll a főegyházmegye munkatársaival” – nyilatkozta a szóvivő. A plébános az elmúlt egy évben saját kérésére betegszabadságon volt.

Közben az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia szombat este közzétett hírlevele szerint hogy Hodász András felhagy a papsággal – számolt be a 444. A levélben az áll, „András atya a héten bejelentette Bíboros úrnak, hogy nem kíván a továbbiakban papi szolgálatot ellátni”. Hodász a szombati cikkében nem írt arról, hogy nem akar tovább papként működni.

Frissítés: a plébánia hírleveléből időközben eltűnt a Hodászra vonatkozó pont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!