Nem az előző rendszer tükörképének létrehozására szövetkeztünk – lemondott Márki-Zay alpolgármestere

2023. február 9. – 19:05

Nem az előző rendszer tükörképének létrehozására szövetkeztünk – lemondott Márki-Zay alpolgármestere
Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott tisztségéről Kis Andrea, Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármestere, amit a csütörtöki közgyűlésen jelentett be, beszédében hosszan sorolva az idáig vezető okokat. Az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay Péter az előző rendszer tükörképét hozta létre, annak minden hibájával együtt.

„Ez a város két táborra szakadt. Ez e helyzet végtelenül káros a város fejlődésére. A legutóbbi közgyűlés hangneme nekem már nagyon bántó volt. A mostani közgyűlés hangneme is bántó, gyakorlatilag öt éve végezzük a munkánkat ilyen körülmények között.

Személyeskedéstől sem mentes viták, egymás véleményének letiprása.

Öt éve szövetséget kötöttünk. Sok mindent elértünk közösen, sok mindenben hasonlóan gondolkodunk most is. Nem arra szövetkeztünk, hogy a 2018-as rendszer tükörképét hozzuk létre. Dezinformációk, lejárató posztok, vádaskodások”

– bírálta Márky Zay Pétert az alpolgármester. Emlékeztetett arra, hogy pár hete egy televíziós beszélgetésben Márky Zay azt mondta, hogy a DK-s Krupiczer Ferencet és az MSZP-s Kist már nem tekinti az MMM – Tiszta Vásárhelyért frakció részének, mivel ők a város ellen, a Fidesszel együtt dolgoznak, a Fidesz szekerét tolják. Erre reagálva kért a polgármestertől találkozót Kis még írásban is, ám kérésére azóta sem kapott választ.

„Annyit ígérhetek az elkövetkező időszakra, hogy akkor is helyi politikus leszek, és akkor is Hódmezővásárhelyért fogok dolgozni,

amikor egyesek már rég megunják azt, hogy Hódmezővásárhely ügyes-bajos gondjaival foglalkozzanak.

Engem akkor is meg fognak találni a hódmezővásárhelyi polgárok. Ezért azonnali hatállyal benyújtom lemondásomat – mondta, és át is adta azt Márki-Zaynak (a videót ide kattintva tudják megnézni, a jelenet 1:34:55 körül látható).

A polgármester átvette azt, és így reagált:

Köszönöm szépen. További kérdés, hozzászólás van-e? Jó, amennyiben nincs, természetesen tudomásul vesszük.

Márki-Zay és Kis között nem új keletű a konfliktus, a polgármester tavaly áprilisban már javaslatot tett az MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, de a közgyűlés leszavazta. Helyére Gyöngyösi Ferencet ültette volna, így azonban ez nem sikerült, ezért Márki-Zay megvonta Kis Andrea minden feladatkörét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!