„Még egy francia krémesre futotta”– mondta a börtönben ülő Schadlnak felesége a telefonban

2023. február 7. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

„Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni” – mondta a telefonban felesége Schadl Györgynek, amikor a végrehajtó kamara elnöke már a börtönben ült – írja a Blikk.hu. A Schadl házaspár több milliárd forintos közös vagyonát, a bankszámláikat zárolták, az ingatlanokat pedig zár alá vették, mikor elindult a büntetőeljárás a volt államtitkár, Völner Pál és Schadl ellen. Így nem csoda, hogy eléggé megcsappant a pénz, amiből Schadl felesége a mindennapokban tud gazdálkodni, amiről férjének telefonon is beszámolt.

A Schadl és felesége közötti beszélgetést lehallgatták, és a Blikk cikke szerint valahogy így zajlott:

Schadl: „Nem éhezel még?”

Schadl felesége: „Tessék?”

Schadl: „Azért még nem éhezel, nyugtass meg!”

Schadl felesége: „Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni.”

Schadl: „Na, jól van babám.”

Schadl felesége: „Nem tudom, milyen összegről van szó pontosan, de hogy már biztosítva van hatszáz oldalról, az biztos.”

Schadl: „880 millió forint. Engem csak az érdekelne, hogy hol van az a pénz.”

Schadl felesége: „Nem tudom, hogy hol van, de hogy már nem tudom, már mindent lefoglaltak, meg elvittek. Hát most azért szerintem ez biztosítva van már.”

Schadl: „Figyelj, a nyaralónk meg a házunk ér ennyit.”

Schadl felesége: „De a házunk még nincs lefoglalva.”

Schadl: „Az igen. Húsz ingatlant foglaltak le. Rámondták, hogy olcsón vettem az önkormányzatoktól. Igazából az ügyészség foglalt le olcsón.”

Schadl felesége: „De ők meghatározzák az értékét? Vagy hogy?”

Schadl: „All in.”

A Völner és Schadl ellen indult büntetőeljárás során a hatóság illetékes szaktanácsadója felmérte a végrehajtó kamara vezetőjének és feleségének vagyonát 2021 júliusáig – addig az időpontig, amíg a vádirat szerint Schadl György rendszeresen milliókat adott a volt államtitkárnak, hogy ügyeket intézzen el neki.

A bankszámlák és a vagyonnyilatkozatok megvizsgálása után a szakember megállapította, hogy a végrehajtói kar elnökének 2016 és 2021 között 1,61 milliárd forint volt az összbevétele, míg nejének 402 millió forint volt a vagyona. A bevételek mellett a Schadl házaspár tulajdonában lévő húsz ingatlant is számba vették, amire Schadl és neje mintegy 810 millió forintot költött az évek folyamán.

A Schadl–Völner-ügyről az előző napokban több részletet is nyilvánosságra hoztunk a Telexen, ezek:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!